Kun je niet beslissen of je een etalage op eBay wilt opzetten of je eigen webshop wilt maken met een alles-in-één e-commerceplatform? Lees dit artikel en ontdek welke het beste is voor je bedrijf. Ben je op zoek naar de beste e-commerceplatforms om je online winkel mee te starten? Zo ja, dan moet je een grote stap maken, aangezien de keuze van het platform je online bedrijf kan maken of breken. Door het beste e-commerceplatform te kiezen, krijg je alle tools die je nodig hebt om eenvoudig en snel een boeiende en volledig functionele online winkel te creëren. Vergelijk daarom alle e-commerce platformen met elkaar, waarbij je sowieso moet kijken naar de onderstaande bedrijven! Zo is het online zorgverzekering vergelijken tegenwoordig natuurlijk ook heel eenvoudig om te doen.

Shopify

Shopify is misschien wel het meest bekende e-commerceplatform zoals we schrijven en het heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 2006. Trouw aan zijn woord, om Shopify te gebruiken om een ​​prachtige online winkel te creëren, heb je geen technische of ontwerpvaardigheden nodig. Met Shopify kun je je webshop binnen enkele uren opstarten. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed scala aan sjablonen, of ze kunnen zelf de look en feel van hun winkel ontwerpen. Shopify ondersteunt ook een uitgebreid assortiment creditcards, biedt gecertificeerde Level 1 PCI DSS-compliance en een SSL-certificaat, en biedt 24-uurs klantenondersteuning via telefoonlijn, livechat en e-mail. Het Shopify-platform biedt een volwaardig CMS waarmee gebruikers de functionaliteit en lay-out van hun online winkel kunnen beheren. Ze kunnen dit ook onderweg doen met de mobiele apps van Shopify. 

Wix

Terwijl Wix het bekend staat om het leveren van een sitebuilder voor alle doeleinden, heeft het meer te bieden dan alleen sjablonen en logo's, maar kan het dienen als een volledig functioneel e-commerceplatform. Dat wil zeggen, als je een van de twee top pakketten van Wix koopt. Hoewel de meeste e-commerceplatforms ervoor kiezen om zo complex mogelijk te zijn, biedt Wix een veel eenvoudigere oplossing voor kleine bedrijven die niet alle toeters en bellen van een enorme online kledingwinkel nodig hebben. Omdat er via Wix een hele reeks tools voor het bouwen van sites beschikbaar is, is het opzetten van een e-commerce winkel opvallend eenvoudig en net zo gemakkelijk te beheren - er zijn dus geen codeer vaardigheden vereist. Het resultaat van dit alles is een e-commerceplatform dat iedereen zonder veel moeite zou moeten kunnen gebruiken.

Big Commerce

Gelanceerd in 2009, maar tegenwoordig is BigCommerce een van de toonaangevende e-commerceplatforms die een uitstekende schaalbaarheid voor online winkels biedt - wat betekent dat het de groei van je bedrijf kan volgen en vormgeven. Net als Shopify biedt BigCommerce een verscheidenheid aan sjablonen en thema's om winkels te helpen er op hun best uit te zien en snel aan de slag te gaan. Als alternatief kunnen gebruikers hun eigen winkel ontwerpen of BigCommerce-ontwerpers inhuren om dit te doen. Het platform bevat een volledig CMS waarmee gebruikers een hele site kunnen beheren in plaats van alleen een online winkel. Gebruikers kunnen bovendien profiteren van gedetailleerd en flexibel productbeheer, geoptimaliseerde rankings in zoekmachines, samen met een verscheidenheid aan geïntegreerde marketing tools en analyses.