Duurzaamheid wordt natuurlijk een steeds belangrijker thema. Dit zien we niet alleen terug in onze voeding, maar natuurlijk ook in tal van andere spullen die we regelmatig gebruiken. Eén hiervan is natuurlijk onze kleding. Waar we tot jaren geleden kleding kochten dat gemaakt werd onder erbarmelijke omstandigheden, is dat nu niet meer het geval. Zo is vintage tegenwoordig helemaal hot, maar ook het hergebruiken van de kleding gebeurt steeds vaker. Vooral wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk ze er zich bewust van te maken wat het allemaal kost. Om de kleding van je kinderen langer mee te kunnen laten gaan, kun je er natuurlijk naast dat je ze er zich van bewust laat worden ook zelf het nodige aan doen. 

Zorg dat je de kleding juist sorteert

Het sorteren van kleding is één van de eenvoudigste manieren om ervoor te zorgen dat de kleding van je kinderen langer meegaat. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zorg er dus voor dat je kleur bij kleur sorteert en ook goed let op de verschillende materialen. Een katoenen shirt heeft andere wasvoorschriften dan wanneer je een wollen trui in de was doet. Zorg er dus voor dat je zowel de kleuren net als de verschillende stoffen apart van elkaar wast. Zo kun je iedere stof en kleur volgens de bijbehorende wasvoorschriften wassen en voorkom je dat je kleding faal wordt of misschien zelfs wel krimpt.

Neem oude kleding mee op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, dan zijn er enkele dingen waar je rekening mee moeten houden. Uiteraard is het belangrijk dat wanneer je met de auto gaat, je auto vooraf is gecontroleerd op onder andere de bandenspanning, oliepeil en ook de remmen. Ook is het van belang de verzekering auto na te kijken en misschien waar nodig een aanvullende verzekering af te sluiten. Naast de praktische zaken, is ook de kledingkeuze een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van de vakantie. Het kan vooral met kinderen verstandig zijn om wat oudere kleding mee te nemen voor overdag. Vooral wanneer ze veel bij het water spelen en ter bescherming een T-shirt dragen, is het zonde om ze een nieuw shirt aan te doen. Zo kun je kleding wat je eigenlijk al had afgeschreven nog gebruiken en blijft de nieuwe kleding langer mooi.

Laat je kleding buiten drogen

Uiteraard is het niet altijd mogelijk om je kleding buiten te laten drogen, maar vooral in de zomermaanden is het goed hier gretig gebruik van te maken. Je kleding buiten laten drogen in plaats van in de wasdroger te doen levert namelijk ook nog een voordeel op voor het milieu. Wanneer je de kleding van je kinderen vaak in de droger doet, dan bestaat de kans dat het sneller krimpt of sneller verkleurd. Wel duurt het buiten laten drogen misschien wat langer, maar komt het de kwaliteit van je kleding wel ten goede. Is het buiten te koud of regent het, bijvoorbeeld tijdens de herfst of winter, dan kun je het natuurlijk ook gewoon binnen op het wasrek ophangen.